Om

Om mig och mitt bröd

Lite bakgrunds historia


Jag började baka redan när jag var 3 år och har sedan dess tyckt att det varit väldigt kul. Men det har alltid varit lite speciellt hemma hos oss för det har aldrig funnits något vetemjöl, för min mamma är glutenintolerant. När jag hade hemkunskap märkte jag att det var något helt annat att baka där än att baka hemma.  Mina expriment i köket har varit lite större än vad många kanske är van vid med mjöler som ingen riktigt har hört talas om. Men det är det som gör att jag forfarande tycker det är så kul idag 13 år senare. 


I och med att min mamma är glutenintolerant så har jag också sett det tråkiga utbudet av glutenfrittbröd som finns. Det mesta är fryst, torrt och innehåller vetestärkelse och jag förstår att alla inte vill eller kan baka sitt eget bröd. Därför tänker jag det här året, som sommarjobb i Sundsvall, sälja av det glutenfria bröd som jag bakar och förhoppningsvis tycker du om det lika mycket som jag gör! Och gör du de så får du gärna rekommendera det till andra! 


/IrmelieBrödet


Mitt bröd är naturligt glutenfritt dvs utan gluten och vetestärkelse. Jag använder inte färdiga mixer utan mjöl gjord på ris, ren havre, soja, potatis, majs, bovete, hirs, nypon, teff eller durra. Mitt bröd har inte varit fryst utan levereras färskt.


Jag hittar inspiration och recept ifrån bakböcker som jag tycker om och tar också hänsyn till många andra allergier. Jag kan ofta anpassa bröden så att just du kan äta dem. Så titta gärna in på menyn för att se vad du kan välja!Beställning


Du kan beställa via formuläret under "Beställ". Där kan du skriva in vad du önskar köpa för bröd, allergier och hur du önskar få det levererat. Jag hör av mig via mail när jag fått beställningen så att jag kan bekräfta att jag kan baka och leverera som du önskat, om inte så försöker vi lösa det.


Leverans och betalning


Du kan hämta brödet hos mig i Granlo. Adress och tid får du då när du beställt.


Jag kan också leverera till dig om du bor eller arbetar i centrala Sundsvall, då jag kan cykla dit (avgift 20 kr). Om jag måste ta bil eller åka kollektivt så blir avgiften 30 kr. Det här får du såklart veta när du beställt så det känns bra för dig.


Brödet levereras färskt, ca 2 dagar efter beställning, om andra önskemål ange det.


Betalning sker via swish eller kontant (jämna pengar) vid leverans, om jag lämnar vid dörren utan att du är hemma så swishar du medan jag leverar.
Välkommen att beställa bröd hos mig och berätta jättegärna vad du tycker. Har du frågor, funderingar eller önskemål kan du nå mig på glutenfritt@enstrom.eu